Et tilbakeblikk på komponisten, pianisten, orkesterlederen og teatersjefen Einar Schanke – en av etterkrigstidens store revykonger. Dag Vågsås, skuespiller og entertainer som kjente Schanke godt, binder de musikalsk godbitene sammen, med muntre detaljer fra revykongens mangslungne virksomhet. 

Einar Schanke (1927-92) var en av etterkrigstidens store revykonger – komponist, tekstforfatter, kapellmester og i perioder også teatersjef, både på Chat Noir og Edderkoppen, Den siste scenen overtok han etter Leif Juster og døpte den om til ABC-teatret.  Schanke var på 60-tallet hovedansvarlig for en helt ny revystil med vekt på det musikalske og med sterke forbindelser til jazzen. Han var også en aktiv slagerforfatter og plateutgiver.  Eksempler på multitalentets musikalske begavelse finnes bl.a. på CD-en ”Einar Schankes nevergreens”. 

Sjekk den ut på Spotify HER.

Solister under konserten er sangkvintetten Jazzådu, som både ble startet og ledes av pianist, orkesterleder og arrangør Kjell Eriksen. Gruppen består av sangerne Sissel Viggen, Nanna Sandal, Helge Fløtten, Dagfinn Eckhoff og Knut Onstad og arrangementene er av Eriksen. Jazzådu er sterkt inspirert av bl.a. Manhattan Transfer og Singers Unlimited.  De har opptrådt både i radio, på TV og sunget på mange av landets jazzklubber.

Skuespiller og entertainer Dag Vågsås, som kjente revykongen Schanke godt – både fra scenen og privat – vil binde ettermiddagens musikalske godbiter sammen, og gi oss en nærmere introduksjon til Einar Schankes mangslungne virksomhet.

Sangsolister under konserten er kvintetten Jazzådu, som både ble startet og ledes av pianist, orkesterleder og arrangør Kjell Eriksen. Gruppen består av sangerne Sissel Viggen, Nanna Sandal, Helge Fløtten, Dagfinn Eckhoff og Knut Onstad og arrangementene er av Eriksen. Jazzådu er sterkt inspirert av bl.a. Manhattan Transfer og Singers