Hvem vant #etstedåelske

Tre heldige vinnere av Instagram-konkurransen fikk fotokurs med fotograf Alexander Hojem i premie. Fototeknikk, inspirasjon og fotoglede var tema. De møtte opp i Kolben med forventninger om å bli en bedre fotograf.

SMIL til fotografen... Vinnerne av Instragramkonkurransen #etstedåelske fikk  fotokurs i premie. Nederst til venstre Hilde Haave Larsen, Lene Foyn, fotograf Alexander Hojem og Jeanette Nordli. (Alle foto: Jan Walbeck)

Torsdag 24. april kom Jeanette Nordlie (@jnordliee), Hilde Haave Larsen (@hilde__edlih) og Lene Foyn (@snilledama) til Kolben med speilreflekskamera og selvfølgelig mobiltelefonen. De tre tok de flotteste bildene av Oppegård på Instagram og tagget bildene med #etstedåelske, som er kommunens visjon.

TO russejenter stiller villig opp for Lene Foyn.

Nesten bare mobil…

- Vi bruker nesten ikke kamera, kun mobilen, forteller de. Mobilen er med over alt og dermed lett tilgjengelig. De er også samstemte om at det er enklere å vise bildene til venner med mobilen. Fotograf Alexander Hojem delte gladelig ut sine erfaringer. Første del av ettermiddagen var innendørs. Der delte de erfaringer og fikk råd og tips om å bli en bedre fotograf.
- Det er ikke så viktig hvilket verktøy du bruker for å knipse bilder, forteller Alexander. Du skal heller ikke være redd for hva andre mener om bildene dine. Er du fornøyd selv, så er det godt nok, sier han.

Øvelse gjør mester

Alexander forteller videre at du lærer mest om fotografering ved å ta masse bilder. Tenk gjerne i forkant hvordan du vil at bildet skal bli. Vurder etter at bildet er tatt om det ble slik du hadde tenkt. Ordtaket «øvelse gjør mester» har de fleste hørt i mange sammenhenger, og det gjelder for fotografering også. På slutten av ettermiddagen skulle teori omsettes i praksis ved Kolbotnvannet. Her ble ender, måker, hunder, syklister og russ behørig fotografert i alle vinkler. Motlyset var en utfordring, men med en profesjonell fotograf til stede, var det plutselig ikke så vanskelig lenger.

SJEKKE bilder i etterkant, er en del av fotogleden.

I følge Jeanette, Hilde og Lene har de fått med seg masse inspirasjon, gode råd og litt fototeknikk denne ettermiddagen. Nå er det bare å legge ut enda flere bilder på Instagram og tagge dem med #etstedåelske. De sender oppfordringen videre til alle andre også. 

ikon_nyhetsbrev.jpg

ikon_gavekort.jpg

ikon_ebillett.jpg

Har du tid til å svare på vår markedsundersøkelse?