Kjøpe jubileumsboken til jul?

Det var fullt hus i biblioteket på lanseringsdagen 13. november. Boken heter "Oppegård blir til". En praktbok om Oppegård, og med mange illustrasjoner.

boklansering_biblioteket.jpg

STINN BRAKKE. På lanseringsdagen 13. november hadde svært mange funnet veien til biblioteket for å hente sin forhåndsbetalte bok og samtidig få høre forfatterne fortelle kort om sitt kapittel i boken ( foto: Jan Walbeck).

Bokens innhold er historien om hvordan Oppegård ble til, og det ble også tittelen på boken. Boken har i tillegg 370 nye og gamle bilder.

Boken koster kun 350 kroner, og selges på biblioteket og i bokhandleren (Tanum) på Kolbotn torg.

- Hvis du lurer på hvorfor det ble som det ble her i Oppegård, kan jubileumsboken gi deg mange svar, forteller leder av bokkomiten og tidligere ordfører Tore Haugen (H). Boken er ikke et historisk oppslagsverk, men vi har lagt vekt på gode tekster og mange bilder.

Kort om innholdet

Boken består i hovedsak av tre deler. Forfatter til første del er Karsten Alnæs, som trekker opp hovedlinjene i Oppegårds historie fra de eldste tider til ca. år 1000. Deretter kommer et kapittel om middelaldergårdene av Willy Østberg. Forfatter til siste kapittel i denne delen er Finn Erhard Johannessen, som skriver om Ljansgodsets historie.

I del to tar Finn Erhard Johannessen for seg tiden fra ca. 1900 og frem til krigsutbruddet i 1940. Neste kapittel handler om Oppegård under andre verdenskrig. Det er skrevet av Berit Nøkleby.

Del tre vil utgjøre bokas største del og beskrive Oppegårds moderne historie. Første kapittel har hovedvekt på utbygging og utvikling, med Berit Nøkleby som forfatter. Deretter følger et kapittel om kultur og sosialt liv av kulturjournalist i Østlandets Blad, Ole Endresen. Siste kapittel handler om folk og styresmakter av Ola Alsvik.

 

ikon_nyhetsbrev.jpg

ikon_gavekort.jpg

ikon_ebillett.jpg

Har du tid til å svare på vår markedsundersøkelse?