rita_nett.jpg

Songbird - Rita Eriksen synger Eva Cassidy

Den Store Stemmen står i fokus når Rita Eriksen synger seg inn i Eva Cassidys sjelfulle, musikalske univers. I denne konserten får vi endelig oppleve Rita Eriksens fulle register – slik hele Norge gjorde da de stemte henne fram som den første vinneren av NRKs Stjernekamp.

Med sin klokkeklare røst bergtok Eva Cassidy en hel verden med sine tolkninger av nyere amerikanske klassikere fra 1960-, 70- og 80-tallet. Rita Eriksen er en beslektet sjel. Hun vokste opp i samme tiår som Eva Cassidy og har hentet inspirasjon i det samme musikalske landskapet – fra soul til blues, folkemusikk til pop.

Bundet sammen med paralleller fra sine respektive liv og musikalske forbilder byr Rita Eriksen i denne konserten på klassikere som Fields Of Gold, Over The Rainbow, God Bless The Child, What A Wonderful World, Time After Time, Autumn Leaves - og selvsagt Songbird.

 

 

Forestilling:

Torsdag 21. september
kl.19:00
Sal 1
Rita Eriksen hadde hun sin albumdebut med Back from Wonderland i 1988. Hun ga senere ut albumet Tideland sammen med den irske sangeren Dolores Keane. Rita Eriksen var også medlem av vokalgruppen Queen Bees sammen med Anita Skorgan og Hilde Heltberg. I tillegg har hun samarbeidet med en rekke norske artister og deltatt som gjestevokalist på flere innspillinger (blant annet Jonas Fjeld, Tre Små Kinesere og Hellbillies). Av de mest kjente er hennes bidrag på sangen «Tir n'a Noir» med Vamp.  Hun er også ansvarlig for den kvinnelige vokalen på Bjørn Eidsvåg-låten «Tålt» og hiten «Skyfri himmel».
I 2006 hadde Eriksen debut som syngende skuespiller på Rogaland Teater i stykket Skyfri himmel med sanger av Bjørn Eidsvåg. I 2008 gjorde Rita Eriksen et stort comeback med albumet Hjerteslag. Det var Eriksens første album på 10 år og ikke minst takket være radiohiten «Karl Johan» solgte CD-en til platina på kort tid. Høsten 2012 vant hun musikkonkurransen Stjernekamp som ble sendt på NRK.

ikon_nyhetsbrev.jpg

ikon_gavekort.jpg

ikon_ebillett.jpg

Har du tid til å svare på vår markedsundersøkelse?