Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Beems - NETT

Oppegaard Rock Club: The Beems

«Dobbeltime i musikk» er reise igjennom musikkhistorien på en interessant og underholdene måte. Det blir musikkundervisning på høyt nivå, og med levende formidling av samtlige musikkeksempler. Med fokus på el-gitar musikk starter vi i England med The Shadows og The Beatles. Vi er innom Tamla Motown historien fra Detroit og litt countryrock med The Byrds og Bob Dylan. Troggs og Kinks representerte heavy-rockens spede begynnelse og vi ender opp med 70-tallets feteste tungrock-riff. Vi kommer selvfølgelig ikke forbi hverken Creedence, Eagles, punk eller disco.

 

80-tallet byr på The Wall, Madonna og ny bølge av heavyrock. Masse film-musikk, Van Halen og ikke minst en rekke norske store hits.. t.o.m. en nr. 1 hit på Billboard Topp 100!

90-tallet var et meget syntifisert 10-år selv om Spice Girls sjarmerte verden i senk. Heldigvis, Gary Moore, Freddy Mercury, Robbie Williams, Kurt Cobain m.fl. og nye trønder-rockere sørget for at el-gitarmusikken og de gode melodiene levde i beste velgående.

2000-tallet startet med skikkelig girl power: Pink, Mya og Lill´Kim og «Lady Marmelade». Ellers kom det mange programmerte datamaskiner, men Kygo, Matoma, Swedish Housemafia o.a. er ikke aktuelle hos oss. Heldigvis kom det i 2014 nye «moonwalkere» på banen, Walk the Moon og deres «Shut up and dance» er en ren hyllest til glad-rocken. Et mere dempet lyspunktet i dag er Ed Sheeran.. Når man topper hitlistene i USA, England og 16 andre land med en låt som f.eks. «Perfect» gir det håp for fremtiden, - og for den levende popmusikken.

orc.jpg

Oppegaard Rock Club (ORC) er en ideell klubb og er åpen for alle. Klubben arrangerer jevnlig rocke pub i Kolbens sal 4. Pubkveldene inneholder en god quiz, rockepølser av ypperste kvalitet, noe å leske strupen med - og selvfølgelig en førsteklasses konsert som avslutning på kvelden.

Besøk ORC på nett HER.

Forestilling:


lørdag 27.april
18:00
Sal 4
KOLBEN KULTURHUS