Det er en enorm musikkskatt å ta av når man tenker på hvilke komponister og sanger som har vært involvert i amerikansk filmindustri de siste 85 årene. Oscar-utdelingen startet nemlig allerede i 1934, og de første årene finner man navn som Cole Porter, Irving Berlin, George Gershwin og Jerome Kern blant nominerte og vinnere av den høythengende prisen. Like respektert som hitmakerne, ble etterhvert også de som skrev selve filmmusikken; hvor kanskje John Williams er den mest kjente.

Hvem husker vel ikke Oscarvinnere som Over the Rainbow, When you wish upon a star og White Christmas fra «gamle dager»? Que Sera, Sera fra 50-tallet, Moon River fra 60-tallet, 80-tallets monsterpoplåter fra Stevie Wonder, Lionel Ritchie og Giorgio Moroder? Før Disney tok over hegemoniet med sangene fra Den lille havfruen, Skjønnheten og udyret, Aladdin og ikke minst Elton Johns; Can you feel the love tonight fra Løvenes konge. I 2012 lyktes det endelig for en James Bond-film å få statuetten, for tittellåten i Skyfall, sunget av Adele. Nesten 50 år for sent vil noen si, all den tid Shirley Bassey sang Goldfinger i filmen med samme navn allerede i 1964.

Uansett om en gjennom årene har vært enig i nominasjoner eller vinnere, er det ingen tvil om at det er en anselig mengde musikk mange gjerne lytter til.

Vi håper dere får noen av låtene dere liker, og er ganske sikre på at musikken vi spiller vil bringe frem minner hos de aller fleste! God fornøyelse!

Kveldens dirigent er Rune Andre Halvorsen.