August Kann

Om arrangementet

August Kann er en jazzvokalist og låtskriver fra Langhus, som i 2019 debuterte med albumet “How Did All These People Get Into My Room”. I oktober 2021 slapp han sitt andre album ”This is the sound”, og det markeres nå med turné! På denne turnéen tar August og bandet turen til Kolben kulturhus.

August bruker sin sammensatte bakgrunn fra jazz- og visetradisjon når han skriver musikk. Musikken er låtbasert, men bygges ut med improvisasjoner og andre elementer fra jazzen. August får inspirasjon fra artister som Paul Simon, Nick Drake, Leonard Cohen, Bon Iver og Thomas Dybdal. Sammen med bandet satt sammen av profesjonelle jazzmusikere skaper dette et helt unikt lydbilde.

Alle låtene på platen er mikset av Joseph Lorge som tidligere har jobbet med artister som Bob Dylan, John Legend, Perfume Genius og Blake Mills. August har blitt sammenlignet med Paul Simon av flere musikkanmeldere. Hans hese stemme og komfortable musikk er fylt med eksperimenterende instrumenter og når hjertet til lytterne på den beste måten. Hans melankolske, men forfriskende vibe er perfekt for både dager med sol og regn. 

August Kann har tidligere blitt listet på New Music Friday Norway flere ganger, blitt listet på NRK P1 og blitt spilt på flere radiokanaler. Han har vært på turné i Norge og i England, og i september spilte han på festival i Danmark. Han spilte utsolgt konsert i kulturkirken Jakob i Oslo og har fått oppmerksomhet fra flere hold. Nå kommer han til Kolben kulturhus med fullt band!

Band:

August Kann, vokal og akustisk gitar

Fredrik Karwowski, elgitar

Martin Morland, bass

Thea Emilie Wang, kort

Ivar Myrset Asheim, trommer