Bettanita

Om arrangementet

To nydelige damer, to vakre stemmer. Sommeren 2019 stod Elisabeth «Bettan» Andreassen og Anita Skorgan sammen på scenen for første gang – nå har det blitt til en miniturne. De lover knallgode tolkninger av de største låtene sine, humor og glede, men også sanger til ettertanke. Anita og «Bettan» vil naturlig nok også hedre vår alles Jahn Teigen.

Elisabeth «Bettan» Andreassen
Når man snakker om Elisabeth Andreassen i Norge og Sverige, holder det å si «Bettan». Alle er på kjælenavn med den populære norsk-svenske artisten. «Bettan» har norske foreldre, men ble født i Sverige – og det var hos söta bror hun ført gjorde seg bemerket på scenen. Duoen Chips, som «Bettan» hadde sammen med Kikki Danielsson, ble imidlertid raskt populære her i Norge også. Og da Elisabeth vant Melodi Grand Prix-finalen i tospann med Hanne Krogh, skrev hun seg for alltid inn i norsk populærhistorie med gullskrift. Siden har det fortsatt å swinge rundt «Bettan», enten hun har kjørt solo eller samarbeidet med artister på begge sider av grensen.

Anita Skorgan
I likhet med «Bettan» er Anita Skorgan faktisk født i Gøteborg. Først da hun var syv år flyttet familien til Oslo, og de færreste blir overrasket når vi forteller at Anita har bakgrunn fra NRKs pikekor. Mer overraskende er det kanskje at hun har vært en av landets mest lovende diskoskastere…
Men først og fremst har Anita vært en av våre mest folkekjære og fremtredende artister helt siden midten av 70-tallet. Grand Prix-slagere som «Oliver» og «Casanova» huskes fortsatt, og allerede i 1979 fikk hun sin første spellemannpris. En håndfull år og 20 album senere er det også blitt Kongens fortjenstmedalje og innlemmelse i Rockheims Hall of Fame på den allsidige sangeren, pianisten og låtskriveren.

---

Vi tar smittespredning på alvor. Les mer om Covid-19 hensyn i Kolben HER.

Vi refusjonsgaranti på alle arrangement. På de forestillingene som er avlyst vil billettene bli refundert automatisk for de som har kjøpt billetter på nett.

For mer informasjon om billettrefusjon på avlyste og flyttede arrangementer SE HER.