Kullebunden Jazz: Harald Lassen

Om arrangementet

Multiinstrumentalist og Spellemannvinner Harald Lassen er en av profilene i norsk samtids-jazz og har virkelig fått fotfeste med sine to siste bejublede album og ikke minst sine liveopptredener.

«Haralds musikk er jazz, men jazz med en annen form og farge. Musikk som bare kan komme fra etfritt og åpent sinn», skrev internasjonal musikkpresse da albumet Human Samling kom i 2020.

Nå er han aktuell med et nyoppusset band og snakkis-albumet Balans han fikk Spellemannprisen for i 2023. Vi møter en improvisatør og låtsnekker som inviterer lyttere og medmusikanter til å romstere i det han har skapt, og en kunstner som har forstått at den eneste gyldige smaken er den personlige. Sammen med en herlig og dypt sjelfull gjeng sentrerer Lassen musikken rundt sine medrivende låter og tar lytteren med på forløsende eventyr. Jordet og atmosfærisk på en gang. Stort alvor og lure smil!

Utover sine røtter i norsk jazz kjenner vi også Harald Lassen fra samarbeid med Sondre Lerche, No.4 og Susanna Wallumrød, blant mange mange andre. Med seg har han musikere som setter sitt preg på artister som Fieh, Daniella Reyes og The Switch.

Harald Lassen – saxofon, fløyte, piano

Solveig Wang – synth

Sander Eriksen Nordahl – gitar 

Stian Andersen – elbass

Tore Flatjord – trommer

Kullebunden Jazz er en frivillig-drevet jazzklubb med tilholdssted i Kolben kulturhus. Jazzklubben setter hvert halvår opp et innholdsrikt program og tilbyr sine medlemmer konserter til medlemspris. For mer informasjon besøk: www.kullebundenjazz.no

Vi informerer om at det er garderobeplikt i våre lokaler.