Kullebunden Jazz: LILJA

Om arrangementet

«Oddrun Lilja Jonsdottir var en sensasjon da hun ga ut debutalbumet "Marble" i 2020. Nå begynner det endelig å nærme seg en oppfølger.» -Geir Rakvaag, Dagsavisen Oddrun Lilja Jonsdottir er en allsidig og nyskapende komponist, gitarist og vokalist fra Oslos jazzscene. Som artist turnerer hun verden rundt, og har hatt samarbeidsprosjekter med musikere i blant annet India, Libanon, Etiopia, Tanzania, Island og New York. Hun er aktuell som komponist med Tingingsverket «I» til Vossa Jazz sitt 50-årsjubileum i 2023.

LILJAs debutalbum «Marble» (2020) høstet strålende kritikker med terningkast 6 i Dagsavisen, og figurerte på lister over årets beste album i Subjekt, Dagsavisen og Klassekampen.

Til album nummer to, «Mirage», har LILJA samarbeidet med fire tradisjonsbærere fra ulike deler av verden: Sara Marielle Gaup fra Sápmi, Celio de Carvalho fra Brasil, Zakaria Houaoura fra Marokko og Ashraf Sharif Khan fra Pakistan. Disse møtene smeltes sammen i LILJAs musikk, og skaper i sin mangefasetterte helhet en slags luftspeiling (Mirage) av verden, sett fra Oddrun Liljas perspektiv.

I tillegg til Oddrun Lilja på gitar og vokal, består det faste LILJA-ensemblet av Sanne Rambags på hovedvokal, Bafana Nhlapo på perkusjon og vokal, Jo Skaansar på bass og Erik Nylander på trommer. På albumet hører vi også gjesteartister som Beady Belle på vokal og Bugge Wesseltoft på piano, i tillegg til de fire tradisjonsbærerne Oddrun Lilja har jobbet med.

Live line-up

  • Oddrun Lilja Jonsdottir: gitar og vokal
  • Sanne Rambags: vokal
  • Bafana Nhlapo: perkusjon og vokal
  • Jo Skaansar: bass og vokal
  • Erik Nylander: trommer

Kullebunden Jazz er en frivillig-drevet jazzklubb med tilholdssted i Kolben kulturhus. Jazzklubben setter hvert halvår opp et innholdsrikt program og tilbyr sine medlemmer konserter til medlemspris. For mer informasjon besøk: www.kullebundenjazz.no

Vi informerer om at det er garderobeplikt i våre lokaler.