Kullebunden Jazz: Mats Eilertsen 4

Om arrangementet

Mats Eilertsen presenterer musikk fra sitt album Hymn For Hope. Tore Brunborg bidrar med strålende og inspirert saksofonspill, Thomas Dahl er intenst til stede og pakker gitaren inni og rundt de andre instrumentene med sin gitarvev og Hans Hulbækmo driver det hele gnistrende fra trommene med et sprudlende, distinkt og lett, flyvende spill. (Ung scene med talenter fra Kulturskolen kl. 19.30-20.00)

Mats Eilertsen har hatt en produktiv periode de siste årene, med «And Then Comes The Night» (ECM 2019) med Mats Eilertsen Trio (som fikk Spellemannprisen), «Reveries og Revelations» (Hubro 2019), «Memorabilia» (2020) i samarbeid med Trio Mediaeval og «Solitude Central» tidligere i 2021, et live solo kontrabass-album.

Han er også aktuell i år med nye utgivelser fra The Source «..but swinging dosen´t bend them down» og Kornstad Trio «For You Alone» og Trio Mediaeval «Solacium» .

(Ung scene med talenter fra Kulturskolen kl. 19.30-20.00)

«Og inntil noen har klart å overbevise meg om noe annet, står jeg på at «Hymn for Hope», iallfall fram til i dag, må være å regne som hans «opus magnum». Spør du meg, inntar det umiddelbart plass på historiehylla merket «Klassiske norske jazzplater».

«Mats Eilertsens nye plate er en åpenbaring av fine låter og inspirert samspill»

Terje Mosnes, Jazz i Norge

«Årets plate!»

«Arrangementaa og sampelet er makelaust»

Lars Mossefinn, Dag og Tid

«Dette er norsk jazz på sitt beste!»

Jan Granlie, Salt Peanuts

«Grandios»

JP, Jazzthing, De

Hymn For Hope er ei plate som toler å bli lytta til omatt og omatt, og ein kjenner det når råmaterialet er så solid at ein kan plukke den opp i fleire år framover. Eg trur eg må seie at det er den beste hittil av Eilertsens kvartettplater. 

Torkjell Hovland, Jazznytt

«Sjelden har musikalske håp vært så positive og flotte som disse fra Mats Eilertsen»

Tor Hammerø, Nettavisen

«For dette er noe av det aller fineste vi har hørt i år»

ELS, Dagsavisen