Østfold internasjonale Teater: Dette livet eller det neste

Om arrangementet

Hva får en ung mann til frivillig å oppsøke krigen i et fremmed land? «Dette livet eller det neste» er en brennende aktuell forestilling om søken etter mening og fellesskap, og om å gå seg vill på veien. Da krigen i Syria brøt ut i 2011, valgte et overraskende høyt antall unge nordmenn å reise dit for å støtte opprørsgruppene. En av dem var Tariq fra Østfold. Dette er hans historie. «Vi glemte at vi hadde drømmer. Vi glemte oss selv, hvem vi var. Glemte alt. Bare sånn klarte vi å holde den kursen vi hadde peila oss ut. Det kunne ikke være feil, det vi var på vei til. Det var det vi sa til oss selv.» Forfatter Demian Vitanza holdt skrivekurs i et høysikkerhetsfengsel da han møtte Tariq - en ung, hjemvendt Syriafarer som ville dele sin fortelling. Boken "Dette livet eller det neste" er basert på nesten 100 timer med samtaler mellom de to.

Teksten er bearbeidet for scenen av Idun Vik og regissør Miriam Prestøy Lie (som tidligere har laget Heddanominerte «Engelen frå Kobane» om en annen side av Syriakrigen). Hovedrollen spilles av Ravdeep Singh Bajwa, kjent bl.a. fra NRK-serien «Norsk-ish». 

Medvirkende: 
Manus: Miriam Prestøy Lie og Idun Vik
Originaltekst: Demian Vitanza
Regi: Miriam Prestøy Lie
Tariq: Ravdeep Singh Bajwa
Scenografi: Helle Bendixen
Lysdesign: Yasin Gyltepe
Lyddesign: Sven Erga
Foto: Harald Fossen
Produsent: Østfold Internasjonale Teater

---

Vi tar smittespredning på alvor. Les mer om Covid-19 hensyn i Kolben HER.

Vi refusjonsgaranti på alle arrangement. På de forestillingene som er avlyst vil billettene bli refundert automatisk for de som har kjøpt billetter på nett.

For mer informasjon om billettrefusjon på avlyste og flyttede arrangementer SE HER.