Kullebunden Jazz: Julejazzen med Hilde Louise Orchestra

Om arrangementet

Velkommen til Kullebunden Jazz sin tradisjonsrike Julejazz!

Årets artist er Hilde Louise Asbjørnsen, som er klar med sitt eget orkester og en rekke herlige julelåter. Hilde Louise er en av våre mest allsidige artister; jazz chanteuse, låtskriver, skuespiller, cabaret artist og tekst forfatter. Hun sammenlignes ofte med legender som Edith Piaf og Billie Holiday.

Dette er en flott tradisjon i Kolben, hvor jazzklubben pynter vår Sal 1 og inviterer til en kveld med deilig førjulsstemning og svingende musikk.

Hilde Louise Asbjørnsen har gitt ut hele 13 kritikerroste album, blant annet «Round About Christmas» fra 2013, som ble kåret til Årets Juleplate i VG.

Siden den gang har Hilde Louise og hennes eminente Hilde Louise Orchestra årlig turnert rundt omkring i landet med det swingende suksesskonseptet Julejazz – blant annet er det blitt en årlig tradisjon hos Nasjonal Jazzscene Victoria i Oslo.

Hilde Louise Orchestra består av Hilde Louise Asbjørnsen (vokal), Anders Aarum (piano), Jens Fossum (kontrabass), Svein Erik Martinsen (gitar) og Hermund Nygård (trommer).

Hilde Louise Asbjørnsen er blitt beskrevet som en miks av Marilyn Monroe og Billie Holiday. Hun er for tiden aktuell med sin selvskrevne bok og kritikerroste soloshow «Stardust», som tar oss tilbake til noen av forrige århundres største musikalske heltinner. Forestillingen gikk i fjor høst sin seiersgang på Oslos teatre, og mottok hele fire terningkast 6. Denne våren er Hilde Louise på Norgesturné med forestillingen.

Hilde Louise mottok i 2016 Komiprisen som «Årets Kvinnelige Scenekomiker» for sin selvskrevne soloforestilling «The Lulu Show – Livet er en dans på renter». Showet ble spilt i over 2 år på norske scener og fikk terningkast 6 av Mona Levin i Aftenposten. Den ble også oversatt til engelsk og fremført under den internasjonale Fringefestivalen i Edinburgh, hvor den fikk strålende mottakelse.  På musikal-scenen har Hilde Louise gjort store roller som Konferansieren i «Cabaret» (2017), Roxie Hart i «Chicago», Mrs. Adelaide i «Guys and Dolls» og fått Komiprisen for rollen som Ulla i «The Producers» på Oslo Nye Teater i 2011.

Kullebunden Jazz er en frivillig-drevet jazzklubb med tilholdssted i Kolben kulturhus. Jazzklubben setter hvert halvår opp et innholdsrikt program og tilbyr sine medlemmer konserter til medlemspris. For mer informasjon besøk: www.kullebundenjazz.no

Vi informerer om at det er garderobeplikt i våre lokaler.