Rockerevyen - We Built This City

Om arrangementet

Rocke-Revyen er klar med rockemusikalen «We Built This City»!

 

«We build this City» er en podkast-musikal hvor Rocke-Revyen formidler den utrolige  historien om Kolbotn Rock City. Det blir selvfølgelig gjenhør med aktuelle låter som ble spilt av datidens band og artister!

Det handler om hvordan Kolbotn ble til Rock-botn, helt fra beat-perioden på tidlig 60-tall med beatbandet Hugger Muggers, punkbandet Kjøtt, jazz-legenden Radka, og Karjolen som var Norges første diskotek i 1969. Ikke minst tungrockerne Turboneger og Darkthrone. Albumet «A Blaze in the Northen Sky» med Darkthrone fra 1992, har fått plass på Nasjonalmuseet sammen med noter av Edvard Grieg og sydpol-brev fra Roald Amundsen! Albumet er spilt inn i Creative Studio som lå på Sofiemyr. 

I krysset Skiveien/Sønsterudveien ligger Pamparius Pizza. Pål Bøttger Kjærnes fra Turboneger var med og startet denne pizza-butikken og de har behørig hyllet stedet med "The Age of Pamparius" fra LP´n Apocalypse Dudes. Turbo-fans fra hele verden er innom Pamparius Pizza!

Sigurd Dancke forteller om alt dette i sin egen podkast: Kolpodden. En live-podkast direkte fra Kolben med publikum i salen. Vi følger rocke-historien fra Kolbotn i kronologisk rekkefølge, med med musikk fra gjeldende artister og stilarter. Det kommer frem mange overraskende opplysninger om Kolbotn som hele Østlandets Rock City.  Rocke-Revyen består av proffe musikere og sangere, og de har med seg dansere fra Nina Dehle og RAMP-dans.