Så leste jeg Naiv. Super.

Om arrangementet

Så leste jeg Naiv.Super. er en tragikomisk monolog om isolasjon, psykisk sykdom og løsrivelse, inspirert av skuespiller Kai Kenneth Hansons egen tilværelse engang omkring årtusenskiftet.

I forestillingen møter vi en ung mann som gamer hele natta og sover hele dagen, mens regningene hoper seg opp i skuffen og han helst bare vil slippe å forholde seg til alle de andre. Være seg om det er damen som ringer fra inkassobyrået, dysfunksjonelle familiemedlemmer, kameratene som ringer og vil ha ham med ut på øl, naboen Erlend, som visstnok har skrevet en bok, eller folk som stjeler andres leverpostei. Han mener selv han kunne trenge en læremester. En livsklok gammel fyr som har vært ute en vinternatt før. Sånn en WAX ON, WAX OFF-type, liksom. 

Så en dag oppdager han tilfeldig Erlends bok i en bokhandel og begynner ved en innskytelse å lese den. Det endrer alt. 

Erlend Loe 

Loes andre roman fra1996, ble en «game changer» for Hanson, som også på den tiden var nabo med forfatteren. Hanson undret seg mye over denne naboen, og da han så boken hans i butikken, sikret han seg en kopi. Imellom slagene som fotballmanager på nattestid, åpnet han boken og begynte å lese. De to historiene kommuniserer med hverandre i Loes underfundige tone. Spørsmålene som boken vekket, og som skildret mye av det han selv slet med – selve meningen med livet, er utgangspunktet i forestillingen. I Så leste jeg Naiv.Super får publikum overvære Hansons gleder og frustrasjoner i møte med verden og boken.

Produsert av Kompani K

Tekst:                          Kai Kenneth Hanson og Henriette Vedel

Regi:                            Moqi Simon Trolin

Scenografi:                 Bård Lie Thorbjørnsen

Komponist/Lyd:          Marcus Arelius Hjelmborg

Lysdesign:                   Lars Langsholdt

Scenekamp:                Ingvild Lien

Produsent:                  Kai Kenneth Hanson og Torvid Fladmoe

Sufflør/Regiassistent: Frida ferd

Pr- og markedsføring:    Rannveig Lie ved The Oslo Way

Grafiker:                     Eivind Platou

Foto, video:                Magnus Owe og Erika Hebbert

Skuespillet er utviklet med støtte fra: Dramatikkens hus, FFLB, og Fritt Ord

Forestillingen er støttet av: Norsk Kulturråd, FFLB, Spenn, Fritt Ord, FFUK, Fond for Frilansere, Bergesen Stiftelsen og Østfold Internasjonale Teater